Camping omgeving Deventer

U zoekt een camping in de omgeving van Deventer? Nu u Camping de Coolewee heeft gevonden, hoeft u niet verder te zoeken. Ons kleine paradijs is perfect voor rustzoekers, wandelaars en fietsers. En het mooie is: Deventer ligt op fietsafstand. Een bezoek aan de prachtige binnenstad van deze Hanzestad is zeker de moeite waard. Vanuit de camping fiets u door de prachtige omgeving zo naar Deventer.

Historische stad
Deventer is een van de oudste steden in Nederland. In 2018 bestaat de stad 1250 jaar. Het fijne aan die rijke historie is dat enorm veel van bewaard is gebleven. Er zijn maar liefst 500(!) monumenten te bezichtigen. Denk bijvoorbeeld aan De Waag, de Lebuïnuskerk of de Atheneumbibliotheek. Stuk voor stuk prachtig gerestaureerd de afgelopen dertig jaar.

De kracht van Deventer
Deventer heet bijna alles. Van monumentale gebouwen tot bekende evenementen en van fijne restaurants en cafés tot mooie musea. Voor iedereen is wel wat te vinden. Veel van onze gasten zien het als een pré dat onze camping zich in de omgeving van Deventer bevindt. En dat snappen we heel goed.

Deventer Koek
Zeer bekend is ook de Deventer Koek. De stad wordt niet voor niet ook wel de Koekstad genoemd. Tijdens een bezoekje aan Deventer is het proeven van echte Deventer Koek dan ook een aanrader. Al eeuwenlang is de smaak vrijwel hetzelfde. Het ging zelf zo ver dat in de koek in het verleden onder streng toezicht van de gemeente gebakken werd. De Deventenaren zijn niet voor niets trots op hun koek.

Deventer boekenmarkt
Naast koeken, zijn ook boeken onlosmakelijk verbonden met Deventer. Elk jaar op de eerste zondag in augustus staan meer dan 800 kramen met boeken verspreid door de stad. Maar liefst 6 kilometer aan boekenkramen vindt u dan. De boekenmarkt is hiermee de grootste van Europa. Een beleving op zich.

Deventer op Stelten
Nog zo’n evenementen dat vergroeit is met Deventer. Het jaarlijkse Deventer op Stelten. Dit buitentheaterfestival staat bekend om de spectaculaire acts die allemaal in en rondom de historische binnenstad van Deventer plaatsvinden. Een echte aanrader.

De Waag
|Het oudste waaggebouw van Nederland. Pontificaal aan de kop van De Brink vindt u De Waag. Een boegbeeld van Deventer. Een gebouw dat enorm veel historie in zich herbergt en volledig is gerestaureerd. Natuurlijk kunt u er ook naar binnen om u even terug in de Middeleeuwen te wanen. De Waag doet nu dienst als Historisch Museum Deventer en VVV-gebouw. Als u wilt kan een gids u om en in het gebouw rondleiden. Een aanrader.

Lebuinuskerk
Dat Deventer iets heeft met oude gebouwen, wist u al. De Lebuïnuskerk is daar nog een mooi voorbeeld van. Deze Romaanse kerk is gebouwd in de vijftiende eeuw en verkeerd nog in prachtige staat. Een mooie belevenis is het beklimmen van de toren en het bekijken van de fraaie gewelfschilderingen.

Meer in Deventer

Als u vanuit onze camping omgeving Deventer wilt verkennen, beantwoorden we graag uw vragen. De fietsafstand is ongeveer 15 kilometer. Dat maakt het een aangename fietstocht.

Translate »