Historische steden Deventer, Zutphen en Lochem

Kamperen in landelijk gebied, maar toch af en toe genieten van wat de stad te bieden heeft?
Onze camping in de omgeving van Deventer, Zutphen en Lochem leent zich daar uitstekend voor. Want wat is er veel te beleven in deze drie historische steden. Alle drie steden zijn per fiets bereikbaar en via prachtige routes te fietsen. Deventer ligt op 15 kilometer afstand, Zutphen op 23 kilometer en naar Lochem is het 17 kilometer fietsen. Een meerwaarde voor uw verblijf op camping De Coolewee. 

Camping omgeving Deventer

Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Al rond het jaar 800 was er sprake van een stedelijke nederzetting aan de rivier de IJssel. In de middeleeuwen groeide de nederzetting uit tot een volwaardige stad. De ligging aan de IJssel maakte het mede mogelijk dat de stad kon uitgroeien tot een belangrijk handelscentrum. Als prominent lid van het middeleeuwse handelsverbond de Hanze beleefde de stad in de 14e en 15e eeuw haar ‘gouden jaren’. Jaarlijks kende de stad zes jaar markten, waarbij kooplieden uit geheel Europa naar de IJsselstad kwamen.

De 14e en 15e eeuw brachten de stad een grote welvaart, en niet alleen in economisch opzicht. In deze periode ontstond ook de religieuze beweging de Moderne Devotie, onder leiding van Geert Grote. De Latijnse School was een vermaard onder wijsinstituut. Na de 15e eeuw is Deventer steeds een ware stad gebleven, weliswaar van mindere faam dan voorheen, maar toch altijd een prominente nederzetting aan de IJssel.

Het bijzondere van Deventer is bovendien dat van haar rijke historie zeer veel bewaard is gebleven. Er zijn maar weinig steden in Nederland die zo veel monumenten kunnen tonen als Deventer. Bovendien zijn bijna alle monumenten in de stad de laatste dertig jaar gerestaureerd. Het monumentale Bergkwartier is hiervan een goed voorbeeld. Wij raden de bezoekers van onze camping dan ook aan om Deventer te bezoeken als de mogelijkheid er is. Als u op onze camping staat, bent u tenslotte toch in de buurt van Deventer.

VVV Deventer

Beleef de omgeving van de camping: Zutphen

Zutphen, een Hanzestad gelegen aan de Gelderse IJssel, heeft vanuit cultuur-historisch oogpunt zeer veel te bieden. Veel van de monumentale gebouwen staan op de Nationale Monumentenlijst. De gemeente Zutphen wordt gevormd door de plaats Zutphen, het dorp Warnsveld en het buurtschap Warken. Deze laatste twee vormden voorheen de gemeente Warnsveld.

Zutphen is een stad met ongekend veel mogelijkheden op recreatief en toeristisch gebied. Ook voor u als recreant van Camping de Coolewee valt er enorm veel te beleven. Met 23 kilometer is het een mooie fietstocht van de camping naar Zutphen.

VVV Zutphen

Lochem

Onze camping ligt in de buurt van Lochem. Met een kilometer of 17 flink doortrappen, bent u er zo. En die moeite is niet voor niets. Wat dacht u bijvoorbeeld van een boottochtje over de Berkel, of een bezoek aan het gezellige centrum?

Lochem is al sinds 1233 officieel een stad, maar wat opvalt is dat het dorps aandoet. De sfeer is gemoedelijk en de bewoners zijn erg vriendelijk. Een bezoek aan deze landstad is zeker de moeite waard. Zeker als toch in de buurt bent.

VVV Lochem

 

Translate »